Uitlijnen

Waarom uw auto uitlijnen?

Een goed uitgelijnde auto heeft een betere wegligging en het brandstofverbruik word minder, en dit bespaart natuurlijk kosten.
Banden slijtage zal afnemen waardoor uw banden langer meegaan, dus weer een kosten besparing. Wanner uw auto niet goed uitgelijnd is , kunt u dit merken tijdens het sturen ( heel zwaar of juist erg licht). Uitlijnen verhelpt dit probleem.

Het uitlijnen van een auto is een vak apart, daarom is het maatwerk van specialisten van belang. Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekst scheef en leidt tot een hoog brandstofverbruik en snelle banden slijtage. Uw auto is beter bestuurbaar en u bespaart op extra brandstofkosten. Zo is het uitlijnen van uw auto een waardevolle investering in uw eigen veiligheid en comfort van uw auto en tevens bespaart u kosten op banden en brandstofverbruik.

Wanneer uw Auto uitlijnen?

U kunt zelf soms merken dat uw auto uitgelijnd moet worden, dit is herkenbaar wanneer:
Er banden slijtage is aan de buiten- of binnenkant van de band
De auto afwijkt naar een kant
De auto stuurt zwaar of juist licht.
Het stuur draait niet vanzelf terug na het insturen van een bocht.

Wij adviseren om de uitlijning van uw auto na elke 20.000 kilometer of iedere 2 jaar te controleren. Een auto bestaat uit bewegende delen die na gebruik of verloop van tijd niet meer aan de originele stand hebben.

Uitlijnen bij andere reparaties

Uw auto word bij Aalten Auto’s in Overleg uitgelijnd na werkzaamheden aan het onderstel. Bijvoorbeeld bij de vervanging en of werkzaamheden van de schokdempers, fuseekogels, Stuurkogels, Spoorstangen. Hierdoor willen wij er voor zorgen dat u met uw auto weer helemaal veilig de weg op kan.